Túrós batyu és lekváros bukta

Töki pompos
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2-3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 2 egész tojás + 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • kevés só Töltelékek: 25 dkg túró
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • fél citrom reszelt héja
  • vagy 30 dkg kemény gyümölcsíz
Elkészítése:

Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a tojásokat felverjük,
a tejet meglangyosítjuk, a vajat kissé megolvasztjuk, a sót belekeverjük
a lisztbe.
A liszt közepére öntjük az élesztős tömeget, majd a tojásokat, a vajat
és a cukrot adjuk hozzá.
A langyos tejjel hólyagosra, fényesre dagasztjuk, kelesztjük 30-45 percet,
amíg kétszeresére kel. Fél cm vastagra nyújtjuk, téglalapokat vágunk
belőle és lekvárral töltjük.
A túrós batyuhoz kockákat vágunk, a sarkokat behajtjuk, összecsípjük.
A tepsiben megolajozzuk a buktákat, hogy ne ragadjanak össze.
Így még fél órát kelesztjük, majd 180-200 fokos sütőben sütjük.
Forrón leszórjuk porcukorral.