Töki "takart"

Hozzávalók:
  • 60 dkg sovány darált sertés hús
  • 40 dkg kövérebb darált sertés tarja vagy lapocka
  • 3 db fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • törött bors
  • 1 db tojás
  • 10 dkg rizs
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 egész fej savanyított káposzta
  • 1 kanál liszt
  • 2 kanál zsiradék.
Elkészítése:

A húsokat a szétnyomott fokhagymával, a fűszerekkel és a tojással alaposan összekeverjük, a végén a rizst is hozzáadjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, úgy adjuk hozzá. A fejes savanyú káposzta nagyobb leveleibe töltjük, "betakarjuk" a tenyérnyi töltelékeket, majd vékony cérnával átkötjük. A lábasban az apró káposztára sorba rakjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Berántjuk világos rántással.

Elmondta: Vida Gáborné