Töki kuglóf

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 8 db kockacukor
  • 3 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 8 dkg vaj
  • csipet só
  • Töltelékek: 20 dkg dió és 20 dkg kristály cukor
  • 15 dkg mák és 15 dkg kristály cukor
  • kevés mazsola
Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk fél dl tejben 2 kockacukorral, a többit a 2,5 dl tejben feloldjuk. A liszthez adjuk az élesztőt, elkeverjük a tojássárgájával, vajjal, pici sóval. Jól kidolgozzuk, langyos helyen kelesztjük. A diót vagy mákot ledaráljuk, összekeverjük a cukorral. A közben megkelt tészta közepébe helyezzük a tölteléket és beburkoljuk a tésztával. A kikent kuglófsütőben tovább kelesztjük, amíg tele lesz, ezután sütjük lassú tűzön. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Elmondta: Lukács Béláné