Tejfölös pompos

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • fél csomag élesztő
  • kevés tej és cukor
  • 1 krumplinyomó krumpli
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 pohár tejföl.
Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat és megsózzuk ízlés szerint. Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, tepsibe terítjük. A tejfölöket egy kanál liszttel elkeverjük és a tésztára simítjuk. Gazdagíthatjuk még szalonnakockával, karikára vágott vöröshagymával, sajttal. Közepes tűznél készre sütjük.

Elmondta: özv. Kollár Józsefné