Sós pogácsa

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 12
  • 5 dkg Rama margarin
  • 12 dkg zsír
  • fél csomag élesztő
  • pici tej
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg sajt.
Elkészítése:

A lisztet a margarinnal, zsírral, sóval elmorzsoljuk. Közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, 2 tojás sárgáját és tejföllel jól eldolgozzuk. Ha egynemű, összedolgozzuk a lisztes margarinnal. 30 percenként hajtogatjuk, de ha hűtőben tartjuk estétől reggelig, akkor ez el is maradhat. Fél cm vastagra nyújtjuk, kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Közepes lángon sütjük.

Elmondta: Lukács Béláné